Pillefoder

Altromin – Rotter/Mus – Vedligehold (1324)

Dette foder er udviklet til laboratoriebrug. Det er derfor udviklet til at give næringsstoffer i optimale mængder, som giver sunde og raske dyr. Selvom dette er udviklet som foder til rotter og mus, kan det uden problemer bruges til hamstere, da forskellen mellem altromin til hamster og denne er minimal.

Foderet indeholder alt det hamstere har brug for, det har en god lav fedtprocent og et højt proteinindhold.
Til drægtige hamstere og unger, kan man med fordel vælge Altromin rotter og mus avlsfoder (1314). Dette foder har et højere proteinindhold (22,5%), en smule højere fedtprocent (5%) og en smule lavere fiberindhold (4,5%).

Indholdsfortegnelse:
Vegetabilske biprodukter, korn, mineraler, olier og fedtstoffer

Analytisk indhold:

Protein 19%
Fedt 4%
Fibre 6%

 

Hamster Complete – Hamster & Gerbil

I forhold til mange andre typer af pelletfoder, kommer en god del af protein indholdet fra animalske kilder. Selvom hamstere ikke har et direkte behov for animalsk protein, så er animalske produkter en god kilde til protein. Foderet har et godt proteinindhold og en fin fedtprocent.
Der er et par ting i indholdsfortegnelsen, som måske kræver en forklaring. Montmoillonit-ler er et mineralstof som bidrager med aluminium og silicium til foderet, det kan eventuelt også bidrage med andre mineraler. Fructo-oligosakkarider er sukkerstoffer, som menes at have en gavnlig effekt på tarmflora. Yucca er et palmeekstrakt som menes at mindske lugten fra afføringen.

Indholdsfortegnelse:
Korn (40%), vegetabilske biprodukter, grøntsager (ærter 15%), kød og animalske biprodukter (kylling 4%), frugt (æble 4%), olie og fedtstoffer (lakseolie 1%), frø (hørfrø 2%), mineralstoffer (montmoillonit-ler 0,5%), gær, æg og æggeprodukter, fructo-oligosakkarider (0,3%),morgenfrue, yucca (125mg/kg), rosmarin og grøn te.

Analytisk indhold:

Protein 17%
Fedt 6%
Fibre 4%

 

Mr. Johnson Advanced – Hamster og Gerbil

Dette foder giver ikke en procent på, hvor meget hvede der er i, hvilket man bør være opmærksom på. Til gengæld er der sojabønne mel i, og sojabønner har et højt protein indhold. Foderet har et godt højt proteinindhold, som dækker hamsterens behov, og fedtprocenten er god.

Bio-mos er et ufordøjeligt kulhydrat, menes at modvirke uønskede bakterier i tarmsystemet.  Verm-x urteblanding er en urteblanding, men det har ikke været muligt at finde info, som bekræfter gavnen.

Indholdfortegnelse:
Hvede, hvedenæring, sojabønne mel, havre, solsikkefrø mel, hørfrø, calcium carbonat, vegetabilsk olie, mono calcium fosfat, Bio-mos, Natrium klorid, Verm-x urteblanding.

Analytisk indhold:

Protein 19%
Olie og fedt 5%
Fibre 5%

 


Blandingsfoder – også kaldet müslifoder

Mr. Johnson Supreme – Hamster og Gerbil

Denne müsliblanding har et godt og varieret indhold. Den indeholder ikke så meget korn som andre blandinger, hvilket betyder mindre spild, da mange hamstere efterlader kornet. Da foderet er en blanding, kan der være sortering, men generelt bliver det meste af foderet spist. Det har et godt protein indhold, og en god lav fedtprocent.

Verm-x urteblanding er en urteblanding, men det har ikke været muligt at finde info, som bekræfter gavnen.

Indholdsfortegnelse:
Koncentrede nødder (hvedenæring, solsikkeekstrat, halm, sukkerroe, kalcium karbonat, melasse, græsmel, natriumklorid, vegetabilsk olie, vitaminer og sporingsstoffer mix), Komprimeret majs, Flagede Bønner, Flagede ærter, hvede og hvedeekstrakt, solsikkefrø, johannesbrødekstrakt, flaget nøgen havre, tørret gulerod, tørret banan, jordnødder, melorme, Verm-x-urteblanding, sojaolie

Analytisk indhold:

Protein 18%
Olie og fedt 5,5%
Fibre 4,5%